2018-2019 (N1A-0)

Nieuws van groep 1A-0


November 2019

We zijn na de herfstvakantie gestart met een nieuw thema "Dieren in het bos". Elke week willen we een dier centraal stellen. Zo leren we hoe het dier er uit ziet,wat het dier eet, hoe hij woont in het bos en nog meer. We gebruiken het digibord en boeken ervoor. In de klas hebben we de hoeken veranderd. De kinderen waren enthousiast. Leuk om te zien dat het spelen dan weer een impuls krijgt.
Inmiddels hebben we al van alles geleerd over de uil, de eekhoorn, het hert.
We kunnen ook al in het engels tot 5 tellen en weten al diverse lichaamsdelen te benoemen.September 2019
Al een paar weken komen iedere morgen de kinderen van onze klas naar binnen. Eerst wel een beetje wennen. Nieuw lokaal, andere juf, andere kinderen. Maar gelukkig went het snel en voelen we ons al helemaal thuis in de groep. 
De eerste weken hebben we geleerd hoe we moeten verven, plakken, scheuren, kleuren en om zelfs met onze vingers te verven. Inmiddels zijn we gestart met onze thema "Onze familie". Best lastig hoor!! Wanneer ben ik nou een broer/zus, wanneer ben ik een zoon/dochter? En dan ben ik soms ook nog een kleinzoon/dochter. En dan hebben we ook nog neefjes en nichtjes. Wat zijn dat dan? Er is dus veel te leren voor ons. We hebben er ook al werkjes over gemaakt en liedjes geleerd. De leeshoek ligt vol boeken over de familie. 
Weet u dat we ook Engelse woorden leren? We kunnen al aan iemand vragen wat zijn/haar naam is en we weten wat een jongen en een meisje in het Engels is. 
U ziet dat we deze eerste weken dus echt niet stil gezeten hebben. 
Als er weer wat nieuws te melden is zullen we het op deze website zeggen. Kijk dus gerust af en toe even.

Hartelijke groeten,
De kinderen en juffen van groep 1A