Nieuws van groep 5A

April 2019
De maand april is al weer omgevlogen. Het begon de eerste week met alle schoolfoto's en groepsfoto's die u inmiddels hebt kunnen bewonderen. In de tweede week hadden we vrijdags een koningsontbijt en de koningsspelen. We hebben er samen een feestelijke dag van gemaakt. De foto's heeft u waarschijnlijk al op de website bekeken. Die week erop was een korte week, omdat het vrijdags Goede Vrijdag was. De laatste week van april was de week voor de vakantie. Op vrijdagmiddag hebben we een Koningsdag escaperoom gespeeld op de computer. Helaas hadden we nog niet de tijd om het helemaal op te lossen. Het vervolg komt misschien nog na de vakantie. We moesten allemaal alleen het eindantwoord nog. Daarna was het een week van vakantie waarin we genoten hebben van onze vrije dagen.

Maart 2019
Dit was een maand met veel andere dingen dan normaal. Het begon met een presentatie van Stephanos waarvoor we in de afgelopen weken geld hebben opgehaald. Met onze klas hebben wij wel 526 euro opgehaald. Dat is al een heel mooi bedrag. Binnenkort horen we wat we met de hele school hebben opgehaald.  We hebben ook stil mogen staan bij biddag. We hoorden hoe Jairus ook tot Jezus mocht bidden voor genezing van zijn dochter. En daarbij leerden we dat God op Zijn tijd en wijze verhoring geeft. Vrijdag 22 maart hebben we de kangoeroewedstrijd gedaan. 6 Kinderen hebben aan deze wedstrijd mee gedaan. De rest had ook allemaal rekenraadsels om op te lossen. Vorige week vrijdag 29 maart zijn we met de klas naar Blijdorp geweest. Dat was een hele, gezellige, zonnige dag.

Februari 2019

Hèhè de CITO zit er weer op. Het zijn altijd even een paar zware weken met veel toetsen. Nu weer lekker de methodes induiken. Met taal en spelling zijn we met het thema de ruimte bezig geweest. Er waren ook boeken in onze boekenkast over te lezen en we hebben bij tekenen ook een werkstuk gemaakt over de ruimte.
Met aardrijkskunde gaan we met een nieuw thema begonnen wat over de kas gaat. Daarom zijn we bij Jesses vader in de kas geweest om te kijken hoe het er daar aan toe gaat. Hiervan kunt u de foto's op de website vinden. Nog een weekje en dan is het voorjaarsvakantie. We kijken er naar uit om even een weekje uit te rusten en daarna weer met frisse moed verder te gaan.