Van de leerlingen van groep 7B

Wat leuk dat u bij de informatie van onze groep kijkt! De komende weken hebben wij in onze klas een project over Oeganda. Vandaag (22-11-16) hebben wij een gastles gehad over dit land waarbij we veel hebben gezien en gehoord. Het was erg indrukwekkend om te zien hoe kinderen aan de andere kant van de wereld leven in armoede. Het zien van de foto's en filmpjes over deze kinderen maakte veel los in de klas. De komende tijd zal er af en toe een leerling van onze klas een stukje schrijven over wat wij in de klas hebben gedaan en/of geleerd over ons project.

Groetjes van groep 7B

Engelse brief naar een voormalig kindsoldaat:
Hi Filip I am julia.
How are you now?
I have just one a couple of things you heard about? How are you? To me it is good. I am at school right now. And I am sorry you are kidnapped.

Hey!  filip
Im Reinart i live in holland.
I have heard about your live.
I think itís a pity for you.
Hopefully have you a awesome day.

Hi Fillip
My name is Rosanne
How are you?
I will myself not appreciate it
If I was kidnapped and so early
Soldier must be.  I very pity with you.
It will also difficult for you of you mother.

Over ons project:
Wij werken over Oeganda.
We hebben al een gastles gehad.
Dat was erg leerzaam.
Je zag hoe de mensen daar leven.
In hutjes gemaakt van riet, scholen onder een boom en ze drinken water uit de sloot!
Sommige kinderen kunnen niet eens naar school.
Dan moeten wij maar erg dankbaar zijn dat we normale huizen, normale scholen, gewoon eten, fris water en ouders hebben!
In Oeganda zijn er veel weeskinderen.
De meeste hebben geen ouders meer omdat ze weggelopen zijn omdat ze niet meer goed voor hun kinderen konden zorgen.
Vaak ook omdat ze te weinig eten hebben.
Erg he?
We moeten ook Oeganda in het klein maken.
Je kan kiezen wat je maakt: de markt, een school of gewoon een dorp.
Van Lieke