Nieuws

Nieuws van groep 7B
Het is alweer voorjaarsvakantie! En wat hebben we weer veel gedeeld de laatste weken: blijdschap en verdriet. 

En als het om dat laatste gaat, denken we aan Robert. U hebt het ook via de mail kunnen lezen, maar hierbij dan nog een extra bericht:
'De uitslagen (van de MRI) zijn binnen. Het is een aangeboren cyste door de afwijking (zijn schedel is aan de voorkant niet gesloten), hij loopt van de hersengrens tot het puntje van  z'n neus, door de bal is de cyste gescheurd. Het is positief dat het tot de hersengrens zit en niet verder. Als de ontsteking weg is volgt er nog een operatie. Robert moet nog minimaal 1 week aan het infuus. Weer een teleurstelling en dikke tranen. Helaas kunnen we niet terug naar het Maasstad, want daar is het vol.
Ik heb gevraagd of er mogelijkheden zijn om thuis het infuus te krijgen. Omdat ik zelf 24 uur per dag voor hem kan zorgen, hebben we toestemming. Er is nu contact opgenomen met de thuiszorg of er een verpleegkundige werkt die een infuus kan bedienen. De aanvraag loopt, maar op z'n vroegst mogen we maandag naar huis.' 
Willen jullie voor hem blijven bidden?

Dit is bij Robert in het Maasstadziekenhuis:


Ook hebben we vanmiddag de talentenjacht gehad! Uit onze klas kwamen wel drie winnaars, nogmaals van harte gefeliciteerd, Julia, Hannelore en Rianne! Trots op jullie! (Op de website komen de foto's te staan!)

Een hele fijne vakantie gewenst! Rust lekker uit :)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Op 5 december hebben we juf Visser verrast, want ze was jarig! Heeft u haar al gefeliciteerd?
De klas was mooi versierd en we hebben haar verwend met cadeaus, het was een feestje!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

We zijn hard aan het oefenen voor de viering van het kerstfeest met de school! Als juffen en meester zijn we er achter gekomen dat we ontzettend mooi kunnen zingen! Zelfs het Duitse lied (Es ist ein Ros entsprungen) kennen we al uit ons hoofd. Omdat wij het lied als eerste beheersten, mochten wij het voorzingen voor de andere bovenbouwgroepen!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

We hebben al weer een paar weken school gehad, de tijd vliegt! We moesten best even wennen aan elkaar, aan de 'nieuwe regels' en het huiswerk. Gelukkig zijn we al aardig aan elkaar gewend en is het vaak een gezellige boel :). We vinden het ontzettend leuk dat de kinderen zo enthousiast zijn!

M.n. tijdens de gymles zijn we bezig met groepsvormende activiteiten. Hieronder ziet u daar een paar foto's van:

De schuifpuzzel: iedereen moet helemaal naar de overkant zien te komen, maar:
- Je mag niet diagonaal lopen
- Je mag niet met z'n tweeën tegelijk in een hoepel
--> daarvoor is dus goede communicatie nodig, goed naar elkaar luisteren...


Het 'stokkenspel':
- Terwijl je een stok gooit met je rechterhand naar je rechterbuurman of -vrouw, moet je ook nog met je linkerhand de stok van je linkerbuurman of -vrouw zien te vangen!
- En als er een stok valt... Niet ongeduldig worden of boos zijn op degene bij wie dat gebeurde!


Ook in de week tegen het pesten deden we een aantal samenwerkingsopdrachten. Lukt het u ook om een tekening te maken terwijl uw hand aan die van een ander vast zit? Probeer maar eens samen één potlood te bedienen...

Hartelijke groet,

Meester Gorter, juf Visser en juf Engelbracht!