Nieuws van groep 2

Thema Ziekenhuis januari-februari 2019

Een nieuw thema in onze klas. Het ziekenhuis, en dan vooral de eerste hulp post met de ambulance. Daar hoort ook de apotheek bij en het laboratorium. We hebben verschillende hoeken ingericht waar de kinderen het uit kunnen spelen wat we in gesprekjes en filmpjes aan ze laten zien. Zelfs buiten gaat het spel verder! Dus schrik niet als u kinderen op de grond ziet liggen en de stuurkar met de dokter en de broeder of zuster er aan komt rijden. Ze spelen echt geweldig!

Thema Israël  november-december 2018

Na de herfstvakantie zijn we gestart met een niet alledaags thema voor groep 2: Israël. Wat een boeiend thema zeker voor de kinderen. Er valt zoveel te leren. Eerst hebben we gekeken naar het land uit de tijd van de Bijbel. Hoe leefden ze, hoe zag hun huis eruit. De tempel met de verschillende voorwerpen. Daarna naar het Israël van nu. Wat is een menora, keppel, sjofar, gebedsmantel en gebedsdoosjes enz. We hebben een leskist bekeken met al die voorwerpen. In de klas is een huis van vroeger ingericht , er liggen verkleedkleren en we slapen  op de grond. De dieren slapen in hetzelfde huis. Een hele ervaring! Verschillende gesprekken erover gevoerd en filmpjes bekeken. Super leerzaam en boeiend.

Thema feest     september -oktober 2018

Na de zomervakantie kwamen we in onze nieuwe groep en zagen we overal Kikker met zijn vriendjes. Wat een leuke verhalen zijn er over hen. We kozen het boek: een bijzondere dag voor Kikker uit om een nieuw thema te starten. Feest! Kikker is jarig in het boek maar was het vergeten! Dat is voor de kinderen bijna ondenkbaar. Je verjaardag vergeten? Ze zijn er al weken mee bezig! In de klas hebben we een feesthoek gemaakt met slingers, ballonnnen en feesthoeden. ook is onze klas al aardig versierd. Gezellig hoor.