Van de leerlingen van groep 2A

We hebben een Floddertjesklas. Ja ze zit echt bij ons in de kring met haar hondje Smeerkees! We spelen haar boek na in de hoeken en maken er ook werkjes over.

In de bouwhoek bouwden we haar badkamer, want Floddertje moet heel vaak in bad.Ze maakt zich heel vies!

En Floddertjes huis.

We speelden kappertje in de huishoek.

We knutselden een spiegel voor de kapper en maakten ook met katoenen draad haar op het hoofd van Floddertje zodat het wel een vogelnest leek volgens haar moeder.

We verfden over de brandweer die het schuim kwam wegspuiten, we plakten en tekenden het bad van Floddertje. Ook de ladder met de schilder en Floddertje die rode en blauwe verf over zich heen kreeg!

Toen moeder ziek was maakte Floddertje tomatensoep voor haar. Het was erg lief maar ze maakte de hele keuken vies!

Floddertje mocht naar de bruiloft van haar buurmeisje. Wat had ze een mooie trouwjurk aan! Smeerkees mocht ook mee.

Floddertje redde de bakkersjongen uit de sloot. Hij was onderweg om taart te brengen naar haar jarige tante. Ze kreeg een medaille van de burgemeester voor haar moedige daad.

We hebben met elkaar ontzettend genoten van de avonturen van Floddertje.

De dierenarts

De afgelopen weken werkten we over de dierenarts. Er was een echte dierenartsenhoek waar de dieren onderzocht werden. Natuurlijk moetsen de patiŽnten in de wachtkamer wachten tot de assistente hen kwam halen. De dieren werden gewogen, gemeten en goed onderzocht. Sommige dieren hadden echt iets gevaarlijks ingeslikt. Gelukkig kon de dierenarts de meeste dieren beter maken of verbinden. De dieren die nog een poosje aan moesten sterken konden gelukkig naar het dierenasiel waar hokken op maat gemaakt werden.

Een kleurplaat en een gevouwen poes. Ziet u de pleisters?

Ook de krantenhond en het konijn moesten wel eens naar de dierenarts.

Voor het vogeltje boduurden we een mooie kooi.

Thema De boekenwinkel

We lezen allemaal wel eens een boek. We kunnen boeken lenen bij de bibliotheek. Maar waar komen de boeken vandaan die we zelf graag willen hebben? Na goed nadenken kwamen we er achter dat die uit de boekenwinkel komen. Wat is een boekenwinkel en wat kun je er allemaal kopen? Ja, dat is een lastige vraag. Daarom zijn we maar eens een kijkje gaan nemen in de Kandelaar. Wat hebben we daar veel over de boekwinkel geleerd zeg!
Ook in de klas leren we nog veel over boeken en natuurlijk over letters.

We maken letters in de letterhoek en bouwen een boekwinkel in de bouwhoek.

In onze boekwinkel is van alles te koop. De boeken worden ook netjes ingepakt. Natuurlijk staat er bij de winkel ook een etalage.

Ook maken we werkjes over en voor de boekwinkel.

Thema Bouwen

We hebben gewerkt over het thema bouwen. Eerst zijn we gaan kijken bij de bouwplaats aan de overkant van onze school.

Daarna zijn we binnen gaan bouwen!

De kinderen stempelden borden voor de bouwplaats. Dat hadden ze zelf buiten gezien!
Op de computer typten ze woorden na over de bouw.

In de zandtafel werd ook een bouwplaats gemaakt.

In de gymzaal moesten ze twee keer onder leiding van twee leerlingen een huis vormen op de grond.
 Knap hoor!

De kinderen maakten allerlei werkjes over de bouw.

Ook tekenden ze een plattegrond van een woonwijkals een echte architect!

Zes stoere werkmannen werden als groepsopdracht gemaakt.

Net een gemetselde muur! Gemaakt met verf, lijm en zand.

Thema De fotograaf
Omdat 9 mei  de schoolfotograaf op school kwam. Wat kan die mooie foto's maken zeg! We hebben eens goed gekeken hoe hij het deed en dachten toen dat kunnen wij ook wel. In de klas kwam een echte fotostudio en de fotograaf in die hoek maakte mooie foto's van de klanten. Maar eerst gingen we ons verkleden in de verkleedhoek. Wat zagen we er mooi uit. Bijna niet te herkennen.

Ook maakten we werkjes over de fotograaf. Kijk maar hoe we ons best gedaan hebben.

In de bouwhoek bouwden we een fotostudio van blokken.