Nieuws van groep 2A

Mei 2017 Thema : De fotograaf

Omdat op 9 mei de schoolfotograaf kwam, dachten we : dit is een leuk thema om over te werken. We hebben eerst goed gekeken hoe het er allemaal uitzag bij de fotograaf. Toen zijn we zelf aan de slag gegaan. We hebben een fotostudio ingericht en de kinderen hebben zelf de achtergronden geschilderd. Ze kozen voor het strand en de zee, Oostenrijk met de bergen en een landschap met de trein. Eerst verkleden we ons met kleren, brillen, hoeden, schoenen, kettingen enz. Dan gaat de fotograaf aan de slag met een echt fototoestel. Een kinderfototoestel die makkelijk in de hand ligt en eenvoudig te bedienen is. Wat een mooie foto's maken ze zeg. Ze kunnen zelf terugkijken of het goed gelukt is. Ze beleven er veel plezier aan. Er wordt erg veel gelachen in die hoek! Sommigen zijn onherkenbaar door de verkleedpartij. En dan trekken ze er nog gekke gezichten bij! Een geslaagd thema!

Maart 2017 Thema: Bouwen

Rond onze school zijn al een poos allerlei bouwactiviteiten te zien. De kinderen vinden dat erg interessant. Iedere keer is er iets anders te zien. Vandaar dat wij nu in de klas hier ook aandacht aan besteden. Er valt veel te leren. Hoe gaat het allemaal in zijn werk? Wat is er nodig? Welke werkmannen zijn nodig om het bouwwerk klaar te krijgen? We hebben al een kijkje genomen bij de bouwplaats. Daarna waren de kinderen heel enthousiast en wij ook!

Januari 2017 Thema: de boekenwinkel

Ons nieuwe thema hebben we gekozen omdat de Nationale Voorleesdagen in aantocht zijn. We willen hier op school aandacht aan besteden omdat voorlezen ontzettend belangrijk is!
In de klas hebben we een boekwinkeltje ingericht. Alle kinderen hebben een boek meegenomen naar school voor onze winkel. Maandag 23 januari zijn we met elkaar naar De Kandelaar geweest om te zien wat er allemaal in een boekwinkel verkocht wordt en hoe dat gaat. We hebben er veel van geleerd!

November 2016 Thema: de dierenarts

We zijn gestart met een nieuw thema! De dierenarts! De kinderen hebben knuffeldieren meegebracht en we hebben een dierenasiel ingericht in onze klas, ook de praktijk van de dierenarts is aanwezig. Dieren worden gewogen, gemeten en onderzocht of ze wel gezond zijn. Zo nodig krijgen ze medicijnen voorgeschreven of wordt andere voeding geadviseerd. We dragen hierbij witte doktersuniformen. We zijn echt heel serieus bezig met ons werk! En genieten er enorm van.

Oktober 2016 Thema: Floddertje

Onze klas is een Floddertjesklas. Op de stoelen, kapstokken en ramen, overal kom je Floddertje tegen. Soms is ze schoon maar meestal vies. Daarom heet ze ook Floddertje. Het boek over Floddertje geschreven door A.M.G. Schmidt lezen we in de klas voor en maken daar ook werkjes over. In de huishoek staat een grote teil met allemaal flessen, een schort met kammen en een grote spiegel. Allemaal spullen die we ook in het boek zien. In de bouwhoek bouwen we het huis van Floddertje of haar badkamer met bad en wastafel. Floddertje moet er wel in passen natuurlijk! Dan pakken we Floddertje uit haar stoel in de kring en proberen of het past. In de lees-schrijfhoek maken we de woorden over Floddertje met magneetletters of we schrijven ze na. Ja zo knap zijn we al! We zitten echt in groep 2!