Nieuws van groep 1B

Wat was het fijn in de dierentuin!
En wat hebben we veel dieren gezien! De  foto's kunt u bekijken op de website.
Inmiddels werken we in de klas ook over de dierentuin.
We hebben een "dierentuin-hoek". Hier willen de dieren graag een mooi hok. Nou iedere dag zien we nu andere hokken in deze hoek. Ook de verzorgers zijn druk met het eten klaarmaken in de keuken.
We hebben eerst de olifanten heel goed bekeken. Wat zijn ze groot! Ook hebben we met elkaar nagedacht over : "Hoe wordt een olifant gewassen".  We bedachten allerlei oplossingen. (Naar een zwembad, met de tuinslang, met een spons en een emmer).
En wist u dat een giraf een blauwe tong heeft?
Hoe slaapt een giraf eigenlijk? Daar gaan we nog over  nadenken.......

Deze maand komen er 3 "nieuwe" jongens in onze groep: Mark Visser, Jesse van den Bosch en Joél Knape. Hartelijk welkom!

Nog een paar nachtjes en dan....mogen we naar de dierentuin!
18 oktober hopen we met onze groep naar de dierentuin te gaan.
We zijn heel nieuwsgierig naar de pinguins, de giraffen, de (ijs)beren en de olifanten(verder kwamen we niet in ons lijstje)
En....wie zorgt er voor al die dieren, wie geeft ze eten?
Best spannend, want heel veel kinderen van onze groep zijn nog nooit in de dierentuin geweest.
Na de herfstvakantie wordt ons nieuwe thema: de dierentuin!

september/oktober 2018

Wat is het gezellig in de Rikki-klas!

Inmiddels zijn we al weer aardig gewend aan de juffen en de andere kinderen.
We werken de komende weken rond het thema: Rikki.
Rikki is een konijn met twee verschillende oren. Andere konijnen lachen hem uit....mag dat?
Ook maakt Rikki vriendjes....Hoe doe je dat?
Rikki is ook wel eens bang.....jij ook?
Hier praten we over in de groep. Ook in onze groep zijn we allemaal anders.

Tijdens "planbord" oefenen we met de verschillende spelletjes en materialen in de kast. We maken puzzels, bouwen met de blokken, rijgen kralen.
Ook hebben we al geverfd(met de kwast en met je vingers!), kleine stukjes papier gescheurd en geplakt, getekend(met kleurpotlood en krijt) en gevouwen.

Iedere dag zingen we ook met elkaar. We hebben een mapje mee naar huis gekregen waar we de liedjes in kunnen doen en dat zijn er al best veel!