Nieuws van groep 1B

oktober 2018

Nog een paar nachtjes en dan....mogen we naar de dierentuin!
18 oktober hopen we met onze groep naar de dierentuin te gaan.
We zijn heel nieuwsgierig naar de pinguins, de giraffen, de (ijs)beren en de olifanten(verder kwamen we niet in ons lijstje)
En....wie zorgt er voor al die dieren, wie geeft ze eten?
Best spannend, want heel veel kinderen van onze groep zijn nog nooit in de dierentuin geweest.
Na de herfstvakantie wordt ons nieuwe thema: de dierentuin!

september/oktober 2018

Wat is het gezellig in de Rikki-klas!

Inmiddels zijn we al weer aardig gewend aan de juffen en de andere kinderen.
We werken de komende weken rond het thema: Rikki.
Rikki is een konijn met twee verschillende oren. Andere konijnen lachen hem uit....mag dat?
Ook maakt Rikki vriendjes....Hoe doe je dat?
Rikki is ook wel eens bang.....jij ook?
Hier praten we over in de groep. Ook in onze groep zijn we allemaal anders.

Tijdens "planbord" oefenen we met de verschillende spelletjes en materialen in de kast. We maken puzzels, bouwen met de blokken, rijgen kralen.
Ook hebben we al geverfd(met de kwast en met je vingers!), kleine stukjes papier gescheurd en geplakt, getekend(met kleurpotlood en krijt) en gevouwen.

Iedere dag zingen we ook met elkaar. We hebben een mapje mee naar huis gekregen waar we de liedjes in kunnen doen en dat zijn er al best veel!