Van de leerlingen van groep 5B-6A
19-04-2019

Bij een opdracht van taal moesten de kinderen een haiku schrijven. Dit is een soort gedicht dat bestaat uit 3 regels: De eerste regel bestaat uit 5 lettergrepen, de tweede uit 7 en de derde regel weer uit 5 lettergrepen en meestal gaat een haiku over de natuur. Hieronder leest u enkele haiku's van de leerlingen:

De vogels fluiten.
Het water stroomt door de sloot.
De bloemen bloeien.        Alinde Roodenburg

De poes miauwt hard.
De hond blaft hard door het park.
De eend zegt kwak kwak.        Anne Hilde Gorseman

Een ijsbeer van zee.
Een vacht zo mooi en zo zacht.
Het is een mooi dier.        Jochem van der Wel

Vlinders zijn heel lief.
Ze hebben een mooie kleur.
Ik hou van dat dier.        Sigaliya Everduim

De kinderen van groep 6 moesten een fantasieverhaal schrijven, waarbij ze moesten proberen om het echt spannend te maken. Hieronder leest u enkele verhalen:

Angstig

15,14,13,12,11,10,9 seconden. Help, help me. Hier ben ik, roept Sanne. 8,7,6,5,4,3,2.....Sanne is bijna bij de uitgang. 1,0.... Boem. Hé, ...... ze schrikt wakker. Wa, waar ben ik? In het ziekenhuis, zegt de dokter. Je bent geraakt in een overdekt doolhof door een vreselijke bom en nu ben je hier. Die nacht, als ze gaat slapen, voelt ze zich vreselijk. Ze wil hier weg. Heel stil sluipt ze naar de deur. Die gaat piepend en krakend open. Heel voorzichtig kijkt ze om de hoek van de deur. Gelukkig niemand te zien Heel voorzichtig sluipt ze door de gang, die een beetje piept. Bij de hoek kijkt ze nog eens heel voorzichtig en dan... Help! ik word ontv.....! Een vreemde stem -kl- hoort ze, ik eis van je ouders duizend euro en probeer niet te ontsnappen, want dan kom je er nooit meer uit. De stem ging weg, ze wist het zeker, ze ging proberen te ontsnappen. Heel zachtjes kwam ze van de stoel op, die knarste. Toen ze bij de deur kwam: Waaaaaah! Mama schudde haar wakker. Waar ben ik? Thuis in je eigen bed. Ze keek. Pffff, gelukkig was het maar een droom.
                                                                                                            Rhodé Neeleman

Saartje en Anna gingen op een ontdekkingstocht. Ineens zagen ze een oud kasteel. Ze gingen er naar toe en ze klopten voorzichtig op de deur. Niemand deed open. Toen deden ze het zelf maar. De deur kraakte vreselijk!
Toen ze binnen kwamen, zagen ze allemaal spinnenwebben en scheuren in de muur. Is daar iemand, riepen ze; het weerkaatste. Ineens stond er een vieze, vuile, magere kat voor hen, blijkbaar kreeg het geen eten.
Ze gingen verder het kasteel in. Ze waren wel een beetje bang, maar dat was ook niet gek.
Er stond een kast voor hun, ze keken er in, ze schrokken. Er was een hele lange gang in die kast.
Voorzichtig gingen ze in die kast. Voorzichtig deed Anne de deur dicht. Ze gingen verder.
Op een gegeven moment durfde Saartje niet meer. Ze probeerden de deur weer open te doen, maar het lukte niet!!!!
Zullen we dan toch maar verder in de gang gaan, vroeg Anne? Oké, zei Saartje bang.
Het was een heel lange gang, kilometers lang zelfs.
Na een uurtje lopen, zagen ze licht, licht van de natuur. Ze renden, zo hard ze maar konden.
Eindelijk, zei Anna, eindelijk vrij van dat griezel kasteel. Nu noch de uitgang van de tuin zoeken. Ineens zagen ze een hele mooie poort. Dat was de uitgang.
Hoera, riepen ze allebei tegelijk. Naar huis, snel naar huis. Ik weet zeker dat ik nooit meer op ontdekkingstocht ga!!!!!                                                            Talitha van Bennekom

20-12-2018

Hieronder kunt u genieten van de creativiteit van de kinderen.

Omdat Juf Van de Steeg in het ziekenhuis heeft gelegen, hebben we met de klas geld opgehaald, zodat we haar een cadeau konden geven. Met 2 kinderen (Anne Hilde en Rhodé) zijn we op 3 oktober bij haar thuis geweest. Hieronder ziet u de foto daarvan.