Van de leerlingen van groep 2B-0

Thema de schoenenwinkel

Na de herfstvakantie zijn we met ons nieuwe thema begonnen. Met elkaar hebben we de winkel ingericht met alle spullen die de kinderen meegebracht hadden. Het werd een echte winkel! Ze hebben er echt leuk in gespeeld.

In de rekenhoek werden de voeten omgetrokken en gemeten met een centimeter hoe lang de voeten wel waren. de centimeters werden erbij geschreven.

We knutselden ook ! We tekenden de schoenenwinkel, onze eigen schoenen werden nagetekend. Ook kleiden we schoenen voor de poppen. We hebben gevouwen en geverfd en nog veel meer!

Thema De dierentuin

Deze periode werken we over Koning Bobbel die naar de dierentuin gaat. Ook in de klas hebben we een echte dierentuin gemaakt. En we zijn zelfs naar de dierentuin geweest. Omdat we niet willen dat de dieren weglopen hebben we hekken getimmerd om de dieren tegen te kunnen houden.

Het is best moeilijk om de hekken rechtop te laten staan, maar wij hebben er wel een oplossing voor gevonden.

Kijkt u maar.............!!

Ook spelen we in de andere hoeken over de dierentuin en maken ook werkjes.