Van de leerlingen van groep 2B-0

Thema afval

Met elkaar hebben we over afval gewerkt. We zijn begonnen met het sorteren van afval. Daarna hebben we ook bakken gemaakt, en zo kregen we onze eigen sorteerfabriek.

We hebben ook met elkaar papier gemaakt. Eerst met de hele klas, en later mochten we het zelf proberen in de knutselhoek.

In de laatste week hebben we met elkaar nagedacht over de plastic soep. We kregen een boek waarin we zelf dit probleem op konden zoeken. En wat zagen we dat snel!

Thema de tijd/klokken
In de kerstvakantie was er een nieuw jaar begonnen. Op 1 januari om 12 uur. Dat vonden we wel heel bijzonder. Daarom zijn we gaan werken over de tijd en over klokken. We leerden klokkijken. De hele uren, de halve uren en zelfs hoorden we over kwart voor en kwart over. Wel moeilijk hoor! Ook bouwden we kerken met een klok natuurlijk. En in de huishoek stonden een heleboel verschillende klokken: wekkers, klokradio, horloge, stationsklok, enz. Wat zijn er veel dingen waarop we kunnen zien hoe laat het is. We maakten ook werkjes en in de gymzaal speelden we zelf voor klok. Wij waren de wijzers en we zetten de klok op bv. 8 uur. Ook van lego hebben we een klok gemaakt en we kunnen ook al veel woorden schrijven. Kijkt u zelf maar.

Thema de schoenenwinkel

Na de herfstvakantie zijn we met ons nieuwe thema begonnen. Met elkaar hebben we de winkel ingericht met alle spullen die de kinderen meegebracht hadden. Het werd een echte winkel! Ze hebben er echt leuk in gespeeld.

In de rekenhoek werden de voeten omgetrokken en gemeten met een centimeter hoe lang de voeten wel waren. de centimeters werden erbij geschreven.

We knutselden ook ! We tekenden de schoenenwinkel, onze eigen schoenen werden nagetekend. Ook kleiden we schoenen voor de poppen. We hebben gevouwen en geverfd en nog veel meer!

Thema De dierentuin

Deze periode werken we over Koning Bobbel die naar de dierentuin gaat. Ook in de klas hebben we een echte dierentuin gemaakt. En we zijn zelfs naar de dierentuin geweest. Omdat we niet willen dat de dieren weglopen hebben we hekken getimmerd om de dieren tegen te kunnen houden.

Het is best moeilijk om de hekken rechtop te laten staan, maar wij hebben er wel een oplossing voor gevonden.

Kijkt u maar.............!!

Ook spelen we in de andere hoeken over de dierentuin en maken ook werkjes.