Nieuws van groep 2B-0

Thema Koning Bobbel in Holland mei-juni 2018

Wij gebruiken het boek: "Hollandse verhaaltjes voor het slapen gaan" van Marianne Busser en Ron Schröder. Koning en koningin Bobbel gaan op reis in ons land en zien veel mooie dingen. Ze zien molens, tulpen, klompen, rondvaartboot in Amsterdam, Delfts aardewerk, een draaiorgel , de kaasmarkt en nog veel meer. Ons land is een mooi land. En op reis gaan is leuk. Dat spreekt ons aan omdat wij binnenkort zomervakantie krijgen. De meeste kinderen gaan dan ook op reis.

Thema afval maart-april 2018
Wij ruimen op! Zo heet het thema waar wij de afgelopen periode over gewerkt hebben. Met elkaar hebben we allerlei dingen rondom afval geleerd. We hebben eerst onderzocht waar het afval hoort. Omdat we in de klas ook allerlei afval wilden gaan sorteren, hebben we met elkaar afvalbakken gemaakt. Met onze handschoenen en veiligheidsvest aan voelden we onszelf echte sorteerders. Echter kwamen we tot de ontdekking dat er nog een flessenautomaat miste. Dus werd ook die gemaakt, en zodoende konden we de flessen inleveren. Natuurlijk hoort bij afval ook het recyclen. Daarom hebben we van oude kranten ons eigen papier gemaakt. Dat was een hele belevenis! Als laatste hebben we met elkaar gepraat over de plastic soep. Het maakte best wel indruk toen we zagen wat dit met de natuur en dieren doet. We hebben hier ernstig over gepraat en afgesproken dat we nooit meer zomaar afval op straat mogen gooien!

Thema klokken , de tijd januari 2018

Een nieuw jaar is begonnen. We maken gewoontegetrouw een kalender. Een goede start voor een passend thema voor groep 2. De tijd! Klokken! We zijn gestart met het op verschillende momenten laten afgaan van  verschillende wekkers. We hebben ze bekeken, erover gesproken met elkaar. Wat valt er veel te leren! Tijd daar heb je altijd mee te maken! Let je er niet op dan kom je te laat! Tijd kun je aflezen op een klok, horloge, kerkklok, telefoon,wekker enz. De klok heeft wijzers en cijfers. Klokken hebben verschillende geluiden, en nog veel meer. We ontdekken met elkaar van alles. Het is heel interessant!

Thema de schoenenwinkel november-december 2017

We zijn deze week begonnen met een nieuw thema: de schoenenwinkel. Met elkaar hebben we een winkeltje ingericht in de klas. Op planken staan schoenen en laarzen, slippers en pantoffels en zelfs klompen. De voeten worden gemeten om te kijken welke maat er nodig is. Als we schoenen passen kunnen we in de spiegel kijken of ze mooi staan en een rondje lopen. Daarna betalen we de schoenen bij de kassa en krijgen we ze mee in een schoenendoos. Ook kunnen we nieuwe veters kopen. De kinderen zijn heel enthousiast !

Thema de dierentuin augustus-oktober 2017

Koning Bobbel zit bij ons in de klas! Door juf van Keulen gehaakt! Wij werken nu over de dierentuin omdat koning Bobbel daar een mooi boek over heeft. We hebben dat samen gelezen en vaak gelachen om de rare dingen die de koning en ook de koningin samen doen. We hebben een dierentuin in de klas gemaakt met knuffels die de kinderen mee gebracht hebben. Er werden drollen en keutels gekleid die we dan in de hokken kunnen leggen. Natuurlijk ruimen we die weer op met een schepje en een emmer. De dieren moeten ook eten krijgen natuurlijk. Er staat een bak met fruit en groente klaar met kaartjes erbij. Zodat ze kunnen zien hoeveel ze neer moeten leggen in de hokken. En niet vergeten kaartjes te maken om aan de bezoekers te verkopen. U ziet het wel, we hebben het druk! Ook knutselen we dieren van papier en tekenen en verven erover. Zo wordt onze klas echt gezellig. D.V. 26 september hopen we met de klas naar Blijdorp te gaan. Dan kunnen we zien hoe het in het echt is.