Nieuws van groep 1B-2A

Januari/Februari 2018
Inmiddels werken we een over een nieuw thema: De opticien.
Wat een moeilijk woord!
Daar hebben we eerst over nagedacht. En leerling kon ons een beetje verder helpen. Zijn broer heeft een bril en gaat wel eens naar de opticien.
Oh....de brillenwinkel...dat is wel wat meer bekend!
We hebben een "brillenhoek" in de klas. Door de opticien wordt gekeken of we een bril nodig hebben. In de winkel mogen we daarna een "montuur" uitzoeken, oh ja er moet ook betaald worden. Hoeveel kost een bril?
Ook hebben we bij elkaar gekeken hoe een oog eruit ziet. Er zijn verschillende kleuren, maar iedereen heeft in het midden een zwart rondje....hoe heet dat rondje?
Bent u nieuwsgierig geworden, kijk maar eens bij ons in de groep!

November/December 2017
Ons nieuwe thema is: "De Post"!
Wat hebben jullie al veel meegenomen.....Een echte posttas, een postjas,een postfietstas,
pakketpost!
Met elkaar hebben we er over nagedacht wat er toch met onze brief of kaart gebeurd voordat hij in de brievenbus thuis komt.
Dat is een lange weg.........kaart schrijven, postzegel plakken in de grote "rode" brievenbus doen, oh ja...welke kant? Verre post of dichtbij? Dan komt de postbode de bus legen met 2 grote zakken en rijdt ermee naar het sorteercentrum.
We weten inmiddels dat de post eerst gesorteerd moet worden. Dit doen we in ons eigen "sorteercentrum".
Op de gang hebben we allemaal onze eigen postkoker. Hier doet de Postbode de post in die hij uit de "brievenbus" heeft gehaald.
Aan het eind van de dag, voordat we naar huis gaan, Kijken we of er post voor ons is.
Fijn er zit een mooie kaart in. Gemaakt door de kinderen in de schrijfhoek.

September/Oktober 2017

Koning Bobbel is weer op reis gegaan.
Zo kwam de koning met de koningin op de kaasmarkt in Alkmaar.
Waar komt de kaas eigenlijk vandaan? Daar moesten we goed over nadenken!

Inmiddels is de koning met de koningin naar de dierentuin in Rotterdam geweest.
Daar waren ze bij de giraffen. Weet u hoe een giraf slaapt? Vraag het maar aan de kinderen van onze groep.
Dinsdag 10 oktober  mogen we met de hele groep naar Diergaarde BLijdorp te  Rotterdam de giraffen en andere dieren te bekijken.
Wij hebben er zin in!

Augustus/September 2017

Wat was het spannend om weer naar school te gaan!
Inmiddels raken we al aardig aan elkaar gewend en hebben we het heel gezellig in de groep.
We zijn dit jaar begonnen met het thema : "Holland".
Dit thema werken we uit n.a.v. het boek: "Hollandse verhaaltjes met koning en koningin Bobbel"
Het boek is geschreven door Marianne Busser.
Zo praten we over de klompenmaker , de molens, een rondvaartboot in Amsterdam, Delfts blauw.
De koning en de koningin beleven nog veel meer in Holland.......neem een kijkje in onze groep en u ziet waar de koning en de koningin ons iedere week mee naar toe nemen.