Nieuws van groep 1B-2A

7 December

Dit keer geen werkjes over ons thema. We maken deze week een voorkant voor ons kerstprogramma en een lichtje. Waar zou het kerstprogramma dit jaar over gaan?

30 November

Vorige week zagen we dat Juf Van Driel met de fiets op het Driehoeksveer naar school komt. Maar soms heeft de juf niet zoveel zin om te fietsen. Omdat ze misschien wel moe is of omdat het regent. Hoe komt de juf dan naar school? Kijkt u zelf maar.

23 November

We weten nu hoe de kinderen naar school komen. Maar hoe komen de juffen eigenlijk naar school? Ja.....ze gaan echt iedere dag naar een huis en wonen niet op school hoor!
Juf Van Driel komt wel op een hele leuke manier naar school. Kijkt u maar. En weet u ook hoe die pont heet en waarom die zo heet?

16 November

Weet u hoe wij  naar school komen? Dat maken we deze week. In de klas hangt er ook een staafdiagram van.
Het tweede werkje wat we deze week maken is een verkeersbord. We kunnen kiezen uit het blauwe of uit heet rode bord dat bij een zebrapad staat.

Oeps............. wel heel veel met de auto.

9 November

Deze week maken we een zebrapad. Het ene werkje maken we met onze vingers en het andere werkje meten we hoelang de strepen moeten zijn. Ziet u de haaientanden?

2 November

We ronden deze week ons thema af. We maken op de voorkant van ons werkjes-boek een oogstmand. Het kleurplaatje hebben we vorige week al gemaakt. Goed meten hoor hoe groot de mand moet worden. Ook maken we een tekening op een rond blaadje. Deze tekening gaat over het nieuwe thema " Op weg naar  school".

26 Oktober

Deze week maken we een werkje voor dankdag. Niet iedereen komt klaar met kleuren, maar dat hoeft ook niet. Mooi om dit werkje op dankdag thuis af te maken. We kijken naar de gewassen waar we over geleerd hebben en wat we van de Heere daardoor krijgen. Daarnaast maken we een tekening van onszelf voor ons mensbeeld-boekje.

12 Oktober

Deze week bekijken we de suikerbiet en de uien. De uien stempelen we met een aardappel en de suikerbiet maken we van klei. Hoe worden ze gezaaid en hoe worden ze geoogst. We keken een video over de suikerbiet en zagen dat deze steeds groter werd tot er een grote suikerbiet op het land stond. Zei een kind:"  Nu is de suikerbiet volwassen". Ook weten we dat van een suikerbiet suiker wordt gemaakt en dat je uien in de soep kunt doen.

5 Oktober

Deze week maken we een tractor met een kar. De tractor verven we met ecoline en de kar vullen we met balen of rollen stro. Sommige kinderen knippen alles zelf en sommige kinderen krijgen wat" tekenhulp".

Ook vierden we vandaag dierendag en hebben we iets gebakken van het meel wat van de tarwe wordt gemaakt. Niet alleen wij kunnen rijmen, maar onze knuffels kunnen het ook hoor! Kijkt u maar.

28 September

Deze week bekijken we de tarwe en de mais. Hoe ziet het eruit? Waar dient het voor en hoe wordt het geoogst? Natuurlijk maken we er ook een werkje over.

21 September

Deze week leren we hoe de aardappelen en wortels groeien. Namelijk onder de grond. De aardappelen worden door de boer gepoot. En weet u hoe die kleine aardappel heet die de boer in de grond stopt? Wij weten het wel hoor. De aardappels worden uit de grond gehaald door een............. We tellen hoeveel aardappels er uit die ene kleine aardappel zijn gaan groeien. Wat heeft de Heere alles toch mooi gemaakt. Bij de wortels maken we het loof door tegen een druppel ecoline te blazen.

14 September

Deze week maken we tractors. Het ene werkje is een tractor van een wc rol en het andere werkje is een tractor vouwen.

Ja, en wat hebben we met de appels gedaan........?
Geplukt natuurlijk. Kijkt u zelf maar.

7 September

De werkjes van deze week gaan over de appelboom. We maken van een wc-rol een appelboom en we maken een grote appel. Sommige kinderen scheuren stukjes en plakken die op de appel en andere kinderen knippen zelf een appel uit. Waar deze appel voor dient......dat verklappen wij nog niet. Volgende week D.V. zullen we er een foto van laten zien.

September 2020

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Onze klas staat in het teken van Fien en Teun. Je kunt ze zien op de stoelen, op het raam en op de kapstok. Ook de knuffels van Fien en Teun staan in onze klas. Deze week maken we het eerste werkje over Fien en Teun. Het is de verjaardagskalender die in de klas komt te hangen. Zo kunnen we zien wie er het eerst jarig is. De jongens van groep 1 kleuren Teun en geven hem armen, benen en een mooie ballon in zijn hand. De meisjes doen dit met Fien. De meisjes van groep 2 maken Fien af. Ze krijgen het hoofd van Fien. De rest maken ze zelf. En natuurlijk een mooie ballon erbij. De jongens doen dit met Teun.

Wat heerlijk om weer met elkaar buiten te kunnen spelen. Zie u ons nieuwe plein? Het is nog niet helemaal klaar. Het wordt nog mooier!!

​​​​​​