Nieuws van groep 1B-0

Maart 2020
Woensdag 18 Maart wilden we ons thema "fietsen maar"op een leuke manier afsluiten.
Wat is alles veranderd!
De school is gesloten en jullie hebben allemaal een "thuiswerkpakketje" opgehaald.
We houden jullie op de hoogte via de mail.

Januari 2020
Inmiddels is er in onze groep van alles veranderd.
Ons nieuwe thema is: fietsen maar!
We hebben een "fietsenwerkplaats" en leren van alles over de fiets.
D.V. donderdag 30 januari hopen we met onze groep een bezoek te brengen aan : "De fietsen van Ambacht".
We zijn heel nieuwsgierig wat de echte fietsenmaker ons allemaal te vertellen heeft.
De juf maakt er wel foto's van. Deze foto's zijn vanaf 2 februari vast wel op onze website te zien.
Oh ja...we zijn ook al druk met het maken van (fiets)feesthoeden voor de juffendag.
Maar dat duurt nog even... vrijdag 7 februari pas.

Deze week ronden we het thema "troep op de stoep" af.
In de afvalhoek hebben we leren sorteren.
Waar hoort het plastic,papier,de afgevallen bladeren?
De nieuwe kliko's in Ridderkerk hebben ook allemaal een andere kleur deksel: blauw,oranje en groen.
Het is best nog een hele klus om dat allemaal te onthouden.

Ons nieuwe thema: ........."mijn huis".
Hoe ziet jouw huis eruit?
Woon je in een rijtjeshuis, 2 onder 1 kap, alleenstaand huis, een boerderij of in een flat?
En hoe ziet je huis er van binnen uit?
We gaan er de komende weken over praten,werken en nadenken.

Welkom in de "Jan en Noortje"-groep!
Jan en Noortje zijn:
Broertje- zusje even oud.
Elke dag doen ze iets anders
zijn ze lief en zijn ze stout!

We volgen de belevenissen van jan en Noortje elke dag in hun grote avonturen boek.
Deze eerste week zijn we ook al druk met werkjes voor de verjaardagen van onze vaders en moeders.
Ook leren we elkaar elke dag een beetje beter kennen.We doen spelletjes om de namen te van iedereen te onthouden.
En wat doen we veel op een dag!

Volgende week gaan we werken rond een thema...
En het nieuwe thema is: "Troep op de stoep".
Waar komt afval vandaan en waar gaat het naar toe? En... wat is afval eigenlijk?

Verdere informatie volgt nog :)