Van de leerlingen uit groep 0-1A

Na de kerstvakantie is ons thema De Kringloopwinkel. We zijn in de kringloopwinkel geweest en hebben gezien wat daar allemaal te koop is. Ook in de klas hebben we een echte kringloopwinkel met heel veel spullen die we kunnen kopen. Ook maken we werkjes over de kringloopwinkel. De ophaaldienst gaat steeds op pad om spullen in de school op te halen.

Ziet u ons lopen op de grote trap in de kringloopwinkel?

We werken erg hard hoor! Dat ziet u zeker wel?

Maar spelen hoort er natuurlijk ook bij.

Het tweede thema was: Dieren in het bos. We laten u zien wat we gemaakt hebben en hoe we gespeeld hebben.

We speelden in de hoeken met echte stukken boomstam. We konden ze als kruk gebruiken maar ook om mee te bouwen. Ook hadden we een kruiwagen met bladeren, kastanjes, eikels enz.

Een boom met uilen van boomblaadjes.                      Zelf uilen tekenen met een ovaal.

We verfden heel veel wc rolletjes en daarvan maakte de juf een boom. De eekhoorntjes hebben we echt zelf gemaakt hoor.

Er wonen ook vossen in het bos met een lange staart!

Herten met een gewei.

En ook natuurlijk wilde zwijnen met slagtanden.

De eerste twee maanden hebben we gewerkt over het thema Familie! Hier ziet u wat we allemaal gemaakt hebben.

Met logical blokken maakten we papa, mamma of onszelf.
Zo leerden we meteen kleuren en vormen.

Maak jezelf met vormen.

Maak de tekening van papa en mama helemaal af.
                    Kleur opa en oma                                                    Maak je gezin.

Vouw je huis en plak er mensen in.

We maakten een stamboom.                              Ook leerden we Engelse woordjes !

We werkten nog over Kiki, onze eend! Je ziet hem ook op onze stoelen en op de kapstokken.